Europese Petitie ter Erkennning en Subsidiëring van Myalgische Encefalomyelitis – GEWELDIG NIEUWS

Het Committee Verzoekschriften (PETI) bereidt een resolutie over ME voor.

Blijf dus handtekeningen zetten en verzamelen! Let’s beat the Germans!

De Europese petitie waar wij hier regelmatig aandacht aan schenken, begint nu echt warm te draaien. Eergisteren waren er 5961 handtekeningen binnen – echt ongehoord voor een Europese petitie – waarvan 3762 via handtekeningenlijsten. Daarvan 3574 uit Duitsland en Oostenrijk… op de foto hierboven is petitionaris Evelien van den Brink er onder bedolven 😀

BLIJVEN TEKENEN

Blijf daarom tekenen! Online tekenen is een beetje omslachtig vanwege EU-regels, maar hier is de link.Vandaar dat via lijsten tekenen op dit moment de aangewezen weg is. Zie de lijst onderaan dit artikel: die downloaden en uitprinten, zoveel je er nodig hebt. Daarna….

  • Verzamel je per lijst maximaal 6 handtekeningen, en let er daarbij ook op dat naam, adres, woonplaats, land én emailadres vermeld worden.
  • Scan de getekende lijsten, en mail de scans naar me.petition@gmail.com
  • Geen scanner? Geen nood. Stuur ze in dat geval per post naar Molenkamp 54, 4171 BP Herwijnen (Nederland) en ze worden alsnog aan de petitionaris, Evelien van den Brink, doorgestuurd.
  • ER IS GEEN LEEFTIJDBEPERKING VOOR WIE DE PETITIE MAG ONDERTEKENEN! (dus ook jongeren)
  • De leden van het Europarlement zijn zich terdege bewust van hoeveel mensen er tekenen

MEC-mini vlag EU

TEKST RESOLUTIE IN DE MAAK

Evelien stuurde ons deze week de volgende, hoopvolle update:

“We hebben heel goed nieuws! Het Committee Verzoekschriften (PETI) bereidt een resolutie over ME voor. Hier wordt aan gewerkt met een kleine groep PETI leden. Als de resolutie af is moet hij worden goedgekeurd door het voltallige PETI Committee en als dat lukt zal erover gestemd worden in een plenaire vergadering. PETI blijft ons dus echt helpen en probeert ME serieus op de kaart te zetten in Europa. We zijn ontzettend blij met deze vooruitgang. Nu is het hopen dat de motie wordt aangenomen!

 

NOG VEEL MEER GOED NIEUWS

Nog meer goed nieuws: het Belgische EP-lid Pascal Arimont heeft ja gezegd! Hij heeft Alice en Nancy (die de EMEA vertegenwoordigd) toegezegd dat hij onze voorvechter in de EU wordt. Hij heeft meteen twee brieven verstuurd naar Commissaris Mariya Gabriel van Onderzoek en Innovatie en Directeur-Generaal Eric Paquet die onder haar werkt. Pascal Arimont heeft in zijn brieven het belang van onderzoek naar ME benadrukt en een ontmoeting met hen beiden aangevraagd. Hij zal de voortgang van de petitie blijven volgen en proberen ervoor te zorgen dat er een speciale bepaling in het Horizon Europe-onderzoeksprogramma komt die het belang van verwaarloosde ziekten zoals ME aangeeft.

Dit zou toegang tot de EU-onderzoeksfondsen voor biomedisch onderzoek moeten vergemakkelijken en ME-onderzoekers in staat moeten stellen succesvol te zijn bij het aanvragen van financiering voor biomedisch onderzoek.

MEC-mini vlag EU

EN DAT IS NOG LANG NIET ALLES….

En nog meer goede berichten: er zijn enorm veel handtekeningen op papier opgehaald. Regine Steiner en haar dochter Anna Steiner stuurden mij een doos met 3574 handtekeningen uit Duitsland en Oostenrijk! Ze werden geholpen door Frauke Bielefeldt, die mensen met succes aanmoedigde om te ondertekenen en handtekeningen te verzamelen via de Duitstalige Facebook-groep “ME/CFS-Plauderecke”.

Er zijn ook handtekeningen uit België en Nederland binnengekomen. Het totaal van de handtekeningen op papier staat nu op 3762. We zijn enorm blij met alle hulp!

Ik heb de eerste lading verstuurd naar Brussel en de handtekeningen zijn intussen toegevoegd aan het petitie dossier. Dit geeft een heel duidelijk signaal af. Online staat de teller nu op 1929.

De handtekeningen op papier zijn online voor ons niet zichtbaar, maar wel voor alle leden van het EP. Als we beide cijfers bij elkaar optellen komen we uit op 5691!

MEC-mini vlag EU

MOOIE REACTIES EUROPARLEMENTARIËRS

Alice, Francis en ik hebben intussen heel veel brieven verstuurd naar EP-leden en drie nieuwe Commissarissen en enkele mooie en behulpzame reacties ontvangen. Later hebben ook Joachim en Michiel zich aangesloten bij ons team en hun bijdragen aan het project zijn heel waardevol geweest.

We willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor de fantastische steun!”

 

DANKBAARHEID VOOR DANKBAARHEID

We kunnen Evelien en haar team niet dankbaar genoeg zijn voor de megavele inspanningen om ook in Europees verband ME erkend en vooral ook gesubsidieerd te krijgen….  beloon ze (en jezelf en al je Europese lotgenoten) door naar vermogen handtekeningen te verzamelen.

handtekeningformulier Europese petitie

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s