De Europese Petitie voor de erkenning en subsidiëring van ME als biomedische ziekte – een voortdurende inspanning

Ondertekenen nog steeds mogelijk

Er waren vragen of er een sluitingsdatum is voor wat betreft het ondertekenen. Vanwege de Covid-19 pandemie zal de periode in ieder geval een aantal maanden verlengd worden. Ga dus vooral door met ondertekenen en verzamelen van handtekeningen met behulp van het gedownloade formulier hierboven.

Scan en mail (de)ze naar eu.mepetition@gmail.com Heb je geen scanner? Geen probleem. Per post opsturen is ook mogelijk.

Evelien van den Brink
p/a Molenkamp 54                     of  p/a Sint-Laurentiusstraat 87
4171 BP Herwijnen                          9700 Oudenaarde
Nederland                                          België

MEC-mini vlag EU

 

Update

Ik heb momenteel niet veel nieuws te vertellen, maar ik wilde jullie toch even op de hoogte houden. We zijn nog steeds bezig met het EU petitieproject. We weten nog niet zeker wanneer de vergaderingen plaats zullen vinden. Vanwege de Covid-19-uitbraak is er nog veel onzeker. We hopen snel met beter nieuws te kunnen komen.

Weet dat we nog steeds volop bezig zijn om ons doel te bereiken. We gebruiken de tijd die nu vrij is gekomen om wat onderhoud te plegen, zodat onze groep straks beter functioneert. Het zal ons in ieder geval helpen om in de toekomst makkelijker en efficiënter te kunnen werken.

We hebben nu ook een officiële naam: European ME Coalition!

 

Aantal handtekeningen

Ondertussen is het aantal handtekeningen gestaag doorgegroeid naar 2751 online en 11,729 op papier. Dit brengt het totaal op 14.480!

Ik wil iedereen bedanken voor het fantastische werk dat jullie hebben verricht onder deze moeilijke omstandigheden!

 

Verdrietig, maar we boeken vooruitgang!

Het is de trieste realiteit dat ME-patiënten een geïsoleerd leven leiden. Het soort leven dat iedereen in onze samenleving momenteel doormaakt, omdat dat van levensbelang is. Voor ons is dit echter niet een kwestie van weken of maanden, maar van jaren en decennia. En helaas is er nog geen licht aan het eind van onze tunnel. Maar er is genoeg reden om hoopvol te zijn, want er wórdt vooruitgang geboekt.

Daar komt nog bij dat  een geslaagde Europese Petitie weer een positieve invloed kan hebben op de uitkomsten van de op te stellen ZonMW-researchagenda en –programma. De petitie tekenen kan voor ons Nederlanders (en Belgen) daarop dus ook van invloed zijn.

Ondanks onze moeilijke situatie kunnen we een verschil maken. Samen. We zijn vastbesloten om te blijven vechten voor een betere toekomst!

Hou je taai en doe voorzichtig!

Vanuit de grond van ons hart bedankt voor alles wat jullie doen. Het is echt geweldig….

Evelien van den Brink en haar team

mec-evelien blij na ontvangst handtekeningen

Plaats een reactie