Unrest-screenings in Gent (?) en Diest (retrospectie)

* Gent: wij ontvingen het verzoek om de volgende vragen te stellen namens iemand die aan het rondkijken is om een filmvertoning van Unrest te organiseren in Gent.
* Diest: Screening Unrest in Diest groot succes

Wij ontvingen het verzoek om de volgende vragen te stellen namens iemand die aan het rondkijken is om een filmvertoning van Unrest te organiseren in Gent.

Even ter prospectie: zouden er hier mensen zijn die daarheen zouden willen komen (omdat het makkelijker is dan Antwerpen, Diest of Leuven)?

1) ja, ik zou (zeker) zelf komen
2) Neen, niet interessant
3) Goed, maar ik zou zelf niet komen

je kunt je reactie hieronder plaatsen, pben of mailen naar mecentraal@gmail.com

 

* Diest: Screening Unrest in Diest groot succes

Donderdag 2 november vond in het prachtige middeleeuwse begijnhof van Diest (België) de Belgische première van de screening van de ME-film Unrest plaats.
Even na half acht gaf organisator Eddy Keuninckx voor een uitverkochte zaal een toelichting op de film, zijn betrokkenheid erbij, en bij het tweemaandelijkse Engelstalige digitale tijdschrift ME Global Chronicle, waarna zijn mede redactiegenoot Rob Wijbenga uit Nederland kort het ontstaan en doel van het fonds Save4Children toelichtte, dat door beiden is opgericht. Daar is ook de opbrengst van de tickets na aftrek van de kosten naartoe gegaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens keek en luisterde het publiek -waaronder het grootste deel gezonden, o.a. de locoburgemeester van Diest, die meegewerkt had aan de mogelijkheid de screening te laten plaatsvinden- onder doodse stilte naar de indrukwekkende documentaire, die inmiddels op de longlist van de Oscar-nominaties voor documentaires staat.

Na afloop ging, anders dan bij een gewone bioscoopvoorstelling, praktisch niemand gelijk weg maar bleef menigeen tot tranen toe geroerd zitten. Eddy Keuninckx heeft een aantal betuigingen gehad van de indruk die de film gemaakt had.

mec-screening diest1

De volgende screening zal in onze lage landen a.s. vrijdag plaatsvinden in Leiden http://bit.ly/2xGC9iC, de volgende in Belgische in Antwerpen op 11 januari 2018, te organiseren door de Wake Up Call Beweging (http://bit.ly/2AbfJCW) en in maart 2018 in Leuven. Bovendien is er zoals hierboven vermeld, mogelijk vraag naar een screening in Gent.

foto’s screening Diest: courtesy Eddy Keunincx

mec-screening diest2

Een gedachte over “Unrest-screenings in Gent (?) en Diest (retrospectie)

Plaats een reactie