BC007 NOW- Kans op een genezing voor miljoenen lijdenden

Petitie die iedereen hier  kan tekenen. Alleen je naam en email-adres zijn vereist, en bevestiging in een mail die je ontvangt.

De petitie eist dat de Duitse regering nú actie onderneemt om de studies naar het eerdergenoemde medicijn te financieren. En tevens alle bureaucratische obstakels te verwijderen, om zo het goedkeuringsproces van het medicijn te versnellen. Bovendien wil de groep dat de regering de biomedische onderzoeken naar Long Covid, ME/CVS en Postvaccin Syndroom vergroot en de subsidies van de regering hiervoor verhoogt.

Voorgeschiedenis

In Duitsland hebben de artsen PD Dr. Bettina Hohberger en Martin Kräter in het Universitair Ziekenhuis Erlangen iets bijzonders gedaan. Ze hebben mogelijk ontdekt dat een bestaand hartmedicijn ook symptomen van Long Covid en ME bestrijdt.

Een man die oorspronkelijk kwam voor een glaucoom-behandeling aan zijn ogen, werd behandeld met een specifiek medicijn. Dat middel is in staat om zich te binden aan specifieke auto-antilichamen en deze vervolgens te neutraliseren.

Tot verbazing van patient en artsen verdwenen ook zijn Long Covid klachten. Uit onderzoek bleek dat diezelfde auto-antilichamen werden aangetroffen in patiënten met Long Covid.

De kliniek heeft daarna aan vier LongCovid patiënten dit van origine hartmedicijn toegediend: Aptameer BC007 afkomstig van het bedrijf Berlin Cures. Met veelbelovende resultaten.

De Erlangen-onderzoekers zijn er nu ook in een lokaal onderzoek in geslaagd om twee auto-antilichamen, M2-AAb en β2-AAb,te ontdekken bij patiënten met ME/CVS. Ook vonden ze bewijs van bloedcelveranderingen die invloed kunnen hebben op de microcirculatie van het lichaam.

BC007 bij ME

Dr. Hohberger greep dit aan om ook een genezingspoging met hetzelfde medicijn AptameerBC007 uit te voeren bij een patiënt met lang bekende ME/CVS.

Maandenlang verbeterden volgens de patiënte haar symptomen: eerst namen cognitieve klachten af zoals hersenmist, gebrek aan concentratie en beperkt kortetermijngeheugen, later ook ruis en lichtgevoeligheid. Gedurende enkele maanden verdwenen ook vermoeidheid, spierzwakte en POTS. Door dit aanvankelijke succes willen de Erlangen-onderzoekers zowel de diagnose als de therapeutische aanpak van een groter aantal patiënten met ME/CVS testen.

Naast een grootschalige Long Covid studie, wil Erlangen in samenwerking met Berlin Cures nu dus ook een grootwetenschappelijke studie uitvoeren met patiënten met ME/CVS om een beter beeld te krijgen van het genezingsproces met BC007 bij dit specifiek klinische beeld.

Het grote wachten is op de Duitse regering, om het goedkeuringsproces van dit medicijn BC007 en de grotere biomedische studies voor Long covid en ME/CVS financieel te ondersteunen. 

Eisen aan de Duitse regering

Om dit proces te versnellen is er een petitie opgesteld door de patiënten(groep) Nichtgenesen (Long Covid Syndrome), FarazFallahi (ME/CVS patient) en Felicia Binger (Post Vaccine Syndrome patient).

Zij eisen o.a. dat de Duitse regering nú actie onderneemt om de studies naar het eerdergenoemde medicijn te financieren. En tevens alle bureaucratische obstakels te verwijderen, om zo het goedkeuringsproces van het medicijn te versnellen. Bovendien wil de groep dat de regering de biomedische onderzoeken naar Long Covid, ME/CVS en Postvaccin Syndroom vergroot en de subsidies van de regering hiervoor verhoogt.

Steun de petitie

Steun deze belangrijke petitie voor méér onderzoek naar het belangrijke medicijn Aptameer BC007 en méér subsidie voor grote wetenschappelijke klinische onderzoeken naar o.a. ME/CVS in Duitsland!

Nogmaals, je kunt hier tekenen. Vergeet niet je handtekening te bevestigen in de mail die je krijgt.

Meer info over de ontwikkelingen op het gebied van BC007 vind je hier.

Eva Lehmann

Zie ook de post op Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s