Goede ervaringen met het UWV? Meld ze!

Slechte ervaringen met UWV-artsen circuleren er genoeg. We zijn op verzoek van Jim Faas op zoek naar ME-patiënten die zich wel serieus genomen hebben gevoeld door UWV-artsen, niet hebben hoeven procederen enz. En waarin adviezen van behandelcentra wel serieus werden genomen.

Reden: om de ongelijke benadering beter te kunnen aantonen aan het UWV. De reden is duidelijk: het UWV moet de eigen artsen beter informeren over de huidige wetenschappelijke stand van zaken van ME, conform het ME/CVS-rapport van de Gezondheidsraad. Zodat al hun artsen goed beslagen ten ijs komen met grondige kennis van de invaliderende aard van ME.

Jim Faas heeft tot nu toe alleen verhalen gelezen van patiënten bij wie het naar hun idee niet goed is gegaan, en die zijn geen feest om te lezen. Laat staan om het zelf mee te moeten maken.

Mail je bevindingen

Mail, als je een positieve ervaring hebt gehad met een UWV-arts, die zo gedetailleerd mogelijk naar mecentraal@gmail.com. Zet in je mail ook of je ervaring op naam aan hem doorgegeven mag worden of liever anoniem, en of wij hem mogen publiceren bij ME Centraal.

Jim Faas

…is verzekeringsarts, jurist, phd, blogger Medisch Contact, docent NSPOH, SGBO, SSR, NVMSR, lid centraal tuchtcollege, ex-voorzitter NVVG, conform zijn Linked-in profiel, en zet zich al enkele jaren in voor een betere en consistentere behandeling en beoordeling van ME-patiënten, conform de internationale ontwikkelingen.

Hij schrijft over zichzelf: “Als arts én jurist gaat mijn belangstelling uit naar onderwerpen waar het medische en het juridische elkaar raken. Ik zie het als opdracht bruggen te slaan tussen de verschillende disciplines.

De verzekeringsarts heeft als sociaalgeneeskundige bij uitstek een signalerende taak bij maatschappelijke ontwikkelingen. Als verzekeringsarts lever ik ook graag mijn inhoudelijke bijdragen aan de ontwikkeling van het vak.

Dat doe ik als practicus, wetenschapper, schrijver, spreker en docent.” 

Het is verheugend, dat hij zich ook geroepen heeft gevoeld dat ook namens ME-patiënten te gaan doen.  Zo vertelde hij onder andere tijdens de ZonMw-programmadag op 19 november 2020 over ‘ervaringen (met ME-patiënten) van een verzekeringsarts’. Ook schrijft hij regelmatig over ME in Medisch Contact.

Teksten: Jim Faas en ME Centraal
Foto: ME Centraal
Zie ook de post op fb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s