Hoe Cornelis in Mijn Leven Kwam

Bij het weggooien van restafval trof ik tot mijn grote verbazing een rollator aan in de container. Nou vráág ik je. Zo’n ding gooi je toch niet weg? Als je er geen belang meer bij hebt, zet hem dan op Marktplaats, weggeefhoek of breng hem naar de Kringloop. Althans, da’s mijn instelling. Een ander kan er immers weer plezier van hebben…

Afijn, ik zag dus een rollator in de afvalcontainer liggen. En die ging ik redden. Het was nog even lastig om hem eruit te krijgen. Daarvoor moest ik over de rand gaan hangen. Het ding lag nl. op de bodem van de vrijwel lege container. Zie je het voor je?

Uiteindelijk kreeg ik een remkabel te pakken en vervolgens een handvat. Met wat sjorren en het nodige gepuf stond-ie uiteindelijk dan naast de container. Pfff, energie opgebruikt… Geen nood, ik kon zittend uithijgen.

Een paar dagen later heeft mijn hulp hem voor me schoon gemaakt. Ook moesten hier en daar wat moertjes aangedraaid worden. Verder is Cornelis de ‘race-mobiel’ zéker moeders mooiste niet meer en is hij een beetje gehandicapt. Er ontbreken nl. wat afwerkingsdopjes e.d. Dat doet echter niets af aan zijn functionaliteit en dus is Cornelis prima geschikt voor mijn doel.

Hij gaat mee in de auto bij het boodschappen doen

Zo deed hij bijvoorbeeld dienst als zithulp in de badkamer. Inmiddels hoeft dat niet meer, want dankzij een stel lieverds heb ik nu een fijne douchestoel. Hij gaat mee in de auto bij het boodschappen doen. Reuze handig bij het vergelijken van producten voor een schap in de winkel of bij een lange rij voor de kassa. Niks geen tollen op mijn benen, ik ga gewoon zitten. En op momenten dat lopen niet goed wil, buiten of in huis, biedt Cornelis me een extra steuntje.

Dank u, voorzienigheid!

En daarom, ondanks mijn eerste verontwaardiging, dank u onbekende mijnheer/mevrouw voor het afdanken van uw rollator. En dank u voorzienigheid! Ik was op het juiste moment op de juiste plek om Cornelis te redden van de sloop en hem zodoende een tweede leven te geven en daardoor mijzelf meer bewegingsvrijheid.

Nettie Griffioen (foto & tekst)
zie ook het artikel op fb

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s