Slotakkoord… of toch niet?

René Robert, oom van de op 28 december 2012 mede aan ME overleden Denise de Hoop, vatte ergens in 2017 het plan op zich een vol jaar in te zetten om te crowdfunden voor door de Open Medicine Foundation gefinancierde ME-research. Met een zeer geslaagde middag afgelopen zondag met o.a. optredens van trompettiste Melissa Venema, enkele fanfareorkesten en vertoning van de film Unrest, sloot hij ‘zijn’ jaar af.

Vandaag, morgen en overmorgen kun je nog doneren via zijn bankrekening voor OMF-research, en wordt je donatie nog verdrievoudigd:

rek.nr. NL 33 INGB 06 56789 336 t.n.v. R. Robert onder vermelding van: OMF research

In René’s eigen woorden: “Wat begon met een enthousiast plan van € 40.000 moest uiteindelijk worden aangepast naar € 10.000. Dat het uiteindelijk door de verdubbeling en verdrievoudiging € 16.311.30 is geworden, stemt ons tevreden en ik ben onzettend blij dat we met z’n allen, ME patiënten in het bijzonder, dit bedrag bij elkaar hebben gebracht.

Deze opbrengst is volgens mij door 90% van ME-patiënten en familie opgebracht. Blij dat we in 2018 zoveel aandacht aan ME hebben kunnen geven. Maar ook blij dat al mijn plannen zijn gerealiseerd, ook al was de stress en druk groot om alles soepel te laten verlopen.”

Over afgelopen zondagmiddag schrijft hij: “De middag is zeer geslaagd. Het aantal was 83 betalende bezoekers. Samen met het orkest komt dat neer op 120 personen. De orkestleden hebben ook ruimschoots gedoneerd in de collectebus waar ruim € 200,= uitkwam. De bezoekers waren onder de indruk van Unrest. Sommigen verlieten even de zaal om bij te komen. De algemene tendens was: Waarom wil men niet zien dat deze mensen zo ziek zijn!!! Waarom is er in Nederland geen onderzoek!!

mec-24.11.18-8

Lou (Corsius, red, MEC) heeft het programma perfect geleid. Uit het voorwoord voor de film en de vragen na de film uit het publiek kon je merken dat de bezoekers geïmponeerd waren door Unrest.”

We mochten René ‘zijn’ hele jaar bijhouden, en deden dat onder andere via de volgende berichten:

Walk for ME (zoals hij zijn project doopte) uit de startblokken
Walk for ME: introductie project
Walk for ME- een update
Walk for ME: speciale actie!
De Vierdaagse als sponsorloop voor ME
Vier dagen voor ME-de vier dagen zelf, waarin René verslag deed
Twee benefietconcerten voor ME-aankondigingen
ME Benefietconcert op 18 november, waarin hij alle voorbereidingen beschrijft van het zo geslaagde concert van afgelopen zondag 18 november.

Woorden schieten te kort om de inzet te beschrijven van deze man, zijn onverzettelijkheid, zijn heel eigen manier om mensen voor zich te winnen en enthousiast te maken, en vooral alle aandacht die hij voor ME heeft gegenereerd door de jaren heen. Nog los van het mooie bedrag dat hij voor ME-research bijeen heeft weten te brengen. Met heel veel steun van de ME-patiënten en hun verwanten zelf, dat laat hij niet na te benadrukken.

Was dit zijn slotakkoord voor wat betreft ME? Nee dus.

Volgend jaar is hij van plan wederom de Vierdaagse te lopen. ‘Alleen maar’, volgens hem. Dat moeten we nog zien… maar hij hoopt dat met minstens vier anderen te doen, om vijfvoudige aandacht voor ME te vragen.

Daarover meer in volgende berichten. Maar ben je of ken je een vierdaagse-loper, meldt je dan alvast bij hem aan….

Intussen kan je vandaag, morgen en overmorgen nog doneren via zijn bankrekening voor OMF-research, en wordt je donatie nog verdrievoudigd:

rek.nr. NL 33 INGB 06 56789 336 t.n.v. R. Robert onder vermelding van: OMF research

Onder dit artikel vind je een compilatie van foto’s die hij met ons deelde tijdens de diverse acties die hij het afgelopen jaar voerde.

alle foto’s verstrekt door René Robert
omslagfoto: ME Centraal
zie ook het artikel op fb

mec-24.11.18-1

                                        tijdens de Vierdaagse 2018

mec-24.11.18-2

                         aankomst Via Gladiola, Nijmeegse Vierdaagse 2018

mec-24.11.18-5

                                         jeugdconcours, 13 oktober 2018

mec-24.11.18-7

                                            jeugdconcours, 13 oktober 2018

mec-24.11.18-9

                      ME Benefietconcert 18 november 2018-still uit de film Unrest

mec-24.11.18-11

ME Benefietconcert 18 november 2018: de eerste rij lege stoelen symboliseren de millions missing, mede-mensen die door de ernst van ‘hun’ ME nooit meer gezien                                             worden of zelfs zijn overleden.

Advertenties

Een gedachte over “Slotakkoord… of toch niet?

  1. Geweldig wat René heeft gedaan voor ons die M.E. hebben. Na het applaus voor iedereen die met hem heeft meegewerkt om dit voor elkaar te krijgen toch echt een even daverende staande ovatie voor hem!
    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
    🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁
    📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣📣🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s