Het te vormen NICE-comité – verschuivingen ten goede

Vorige week donderdag besteedden wij de nodige aandacht aan de vorming van het comité dat voorstellen moet doen om de NICE-richtlijnen uit 2007 te herzien. Daarbij was in één oogopslag duidelijk dat er een groot overtal was van leden die het biopsychosociale model van ME aanhangen.

Daar was het laatste woord –zo blijkt – nog niet over gezegd. Er is behoorlijk gelobbied en de vooruitzichten zijn iets gunstiger door toevoeging van de arts William Weir, criticus van de PACE-trial en goed ingevoerd in ME. Van de lekenleden was al bekend dat Sally Burch als ME-activiste een aanwinst is en ook Adam Lowe.

Van de voorgestelde voorzitter en vice-voorzitter is niet bekend wat hun insteek is, omdat ze niet vanuit de ‘ME-hoek’ komen. Ook van drie leken-leden is de signatuur (nog) niet bekend.

Er moeten nog drie leden worden toegevoegd: een kinderverpleegkundige, een verpleegkundige met ervaring met ME en een diëtist(e).

Hoe het ook zij: de deifinitieve commissie zal zeker een BPS-zwaartepunt vertonen. Veel meer nog dan bij de samenstelling van de ME/CVS commissie van de Gezondheidsraad, waardoor we uitendelijk in Nederland nog van geluk mogen spreken.

We houden jullie op de hoogte.
Met dank aan de Britse patiënte Allison Orr
zie ook het artikel op fb

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s