#OMFScienceWednesday, week 43: het enerverende tweede jaarlijkse openbare OMF-symposium

Tijdens de driedaagse werkgroepbijeenkomst en het openbare symposium over de moleculaire basis van ME/CVS aan de Universiteit van Stanford, gesponsord door de OMF, kwam er enorm veel wetenschappelijke vooruitgang aan het licht. We gaan duidelijk van het alleen verzamelen van data over naar het formuleren van nieuwe hypotheses over de oorzaken van symptomen en zelfs een mogelijke oorzaak van de ziekte. Het geroezemoes van hoop was voelbaar!

De kennis die dit jaar werd gedeeld met elkaar was aanzienlijk omvangrijker dan vorig jaar.

De werkgroepbijeenkomst bracht meer dan 50 onderzoekers van over de hele wereld bij elkaar. Ronald W.Davis, PhD, Directeur van de wetenschappelijke adviesraad van de OMF, nodigde wereldberoemde onderzoekers uit die open stonden voor samenwerking en het delen van niet-gepubliceerde gegevens. Zoals Dr. Davis zei: “Ik nodigde briljante mensen met een hoog intellect, tot op het arrogante af uit die op moleculair niveau aan ME/CVS werken. De kennis die dit jaar werd gedeeld met elkaar was aanzienlijk omvangrijker dan vorig jaar. De opwinding om nieuwe samenwerkingen te beginnen was intens. Ze waren zo druk met het plannen van hun nieuwe samenwerkingen dat het moeilijk was om de volgende sessie te starten. Het voelde als een explosie van ideeën..”

bijna 300 deelnemers op Stanford en meer dan 4800 livestream-deelnemers

Bij het openbare symposium verzamelden zich patiënten, zorgverleners, clinici en onderzoekers. We verwelkomden bijna 300 deelnemers op Stanford en meer dan 4800 livestream-deelnemers. De dag was vol uitstekende onderzoeksrapporten en de warme omhelzing van de gemeenschap, en er werd enorme hoop gedeeld.

Ik wil de onderzoekers bedanken voor hun toewijding en hun harde werken, en ook iedereen die betrokken was bij dit geweldige evenement waardoor het zo’n succes werd. Dank ook aan alle donateurs die dit belangrijke werk mogelijk hebben gemaakt. Zonder jullie had deze vooruitgang niet plaats kunnen vinden.

Ga voor een Engelse door Christopher Armstrong, PhD gemaakte samenvatting naar Summary Symposium op de website van de OMF, of lees de samenvatting op OMF’s Facebook. Je kunt alle vertalingen van dit en andere artikelen op de website van de OMF vinden.

Met hoop voor ons allen,
Linda Tannenbaum
Oprichter & CEO/President
De OMF dankt team DutchUs voor de vertaling

zie ook het fb-bericht
ME Centraal hoopt morgen het integrale verslag van Chris Armstrong in het Nederlands zowel hier als op fb (in verkorte vorm) te publiceren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s