Smakelijk

Opgetogen liep Ik tussen de huizen door, op weg naar mijn nieuwe huis. De sleutel brandde in mijn zak. Ik kwam net van mijn werk af. Het geweldig leuke nieuwe huis is ook maar 2 straten van mijn werk gelegen dacht ik. Ideaal. Nooit eerder woonde ik zo dichtbij mijn werk.

Ik ging rechtsaf. Een gezellige open straat. Een deuropening in de straat verraste me. Die was me nog niet eerder opgevallen.

De dubbele deur lag wat verder terug. Er liepen mensen in en uit. Aangezien dit bijna mijn buren zouden worden was ik nieuwsgierig. Er hing een aanplakbiljet dat verklapte dat dit om een zwemgelegenheid ging.

Ik liep naar binnen. Mensen liepen vrolijk om me heen. Dit was niet meer dan een grote kleedkamer. Het was buiten te doen. Ik volgde de mensen door de glazen deur naar buiten.

Tot mijn verbazing was er een steile trap naar beneden. Beneden was een strandje met een prachtige rivier, die eerder als een zee aandeed door het golvende water. Aan de overkant zag ik mensen op terrasjes zitten. Ik zat ineens vol in het leven.

Plotseling besefte ik dat dit mijn uitzicht moest zijn vanuit de tuin. Waarom was me dit niet eerder opgevallen?

Twee vrouwen die net lekker kwebbelend naar boven liepen zeiden vrolijk gedag. “Hoe heet dit water, dames?” vroeg ik. Ze moesten lachen. “De IJssel natuurlijk.” De IJssel? Ik was duidelijk niet in mijn eigen stad.

Mijn sleutelbos gaf aan dat ik niet op nummer 20 maar op nummer 35 zou gaan wonen. Gelukkig want deze zwemgelegenheid was gelegen op nummer 18.

Net buiten de deuren van dit complex sprak een man me aan. Hij wilde van alles gaan vertellen en liep zelfs een stukje met me mee. “Vergeet niet veel te lezen”, zei hij, “dat is belangrijk”. Ik knikte en vervolgde mijn weg.

Een moeder en haar dochter kwamen net aanlopen

Ik keek de huizen binnen. Overal waren de gordijnen open of geen gordijnen aanwezig. Het moest hier wel bijna zijn. Een moeder en haar dochter kwamen net aanlopen. Opgewonden zei ik dat ik waarschijnlijk hun nieuwe buurvrouw zou zijn. Ze lachte en gaf me een dikke zoen. Ook haar dochter gaf me een zoen. “Ga maar snel kijken en laat je verrassen. Tot straks.”

Het huis was anders dan anders. Er stonden nog spullen van de vorige eigenaar waarvan ik niet wist of  die ze terug wilde of dat ik ze mee overgenomen had. In de huiskamer was een trap naar boven. Op de vloer lag vinyl. Ik was blij toen ik zag dat het los gelegd was. Toen ik het optilde zag ik een prachtige rode stenen vloer.

De raampartij aan de achterzijde van het huis bestond uit twee gedeelten. Zowel onder als boven konden de ramen open. Het uitzicht was prachtig. Meteen ging ik in het raamkozijn zitten. Mijn benen naar buiten, en met mijn armen leunde ik op het tweede kozijn. Ik was de koning te rijk.

Onder mij was een soort van golfplaten balkon, dat er niet al te stevig uitzag. Het buurmeisje liet zich er van af zakken en belandde pardoes in de tuin. Ondanks dat de voorkant van het huis de begane grond was, lag de tuin dus lager.

Ik genoot zo om te kijken naar het leven aan de overkant van de rivier, dat ik vergat om de rest van het huis te bekijken. Snel stond ik op. Natuurlijk was ik ook benieuwd naar de rest van het huis. Naar deze prachtige plek en mijn nieuwe leven.

Ik wrijf in mijn ogen en kijk om me heen. Nooit eerder werd ik zo chagerijnig wakker. Nooit eerder was ik zo gedesillusioneerd. Het was slechts een droom en de bovenverdieping zal ik nooit zien.

Terwijl mijn maag om voedsel vraagt, ga ik met moeite rechtop zitten. Met mijn benen over de rand van het bed bedenk ik me wat deze prachtige droom me probeert te zeggen.

Ik heb nog steeds niet ontbeten, want dit moest ik gewoon vastleggen. Wie weet wat deze droom mij wil vertellen mag het zeggen. Heel graag zelfs.

Smakelijk.

Rosa

foto: ME Centraal

zie ook de post op fb

Advertenties

Een gedachte over “Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s