Synoniemen voor het woord uitgeput

afgedraaid, afgemat, afgepeigerd, afgesloofd, bekaf, dood, doodmoe, moe, doodop, geradbraakt, gevloerd, kapot, murw, op, pompaf, total loss, uitgevloerd, kapot, total loss, versleten
Om deze klacht van ME te begrijpen gaan mensen begrijpelijkerwijs synoniemen bedenken voor het woord uitgeput, het vertalen naar een tijd waarin ze zelf erg moe of uitgeput waren en niet wisten hoe ze het ene been voor het andere moesten zetten.

Er bestaat alleen geen ander woord voor bij ME en er is geen vergelijk. Het speelt zich op een heel ander niveau af en gaat ook niet alleen over uitputting maar over ziek zijn.
Het is werkelijk op alle gebieden, zowel lichamelijk als mentaal, compleet uitgeput zijn.

Een goede nachtrust, vitamines, gezond eten of positief denken verandert daar niets aan. Al is het zeker iedereen aan te bevelen en is een goede nachtrust heerlijk als je die mag hebben.

Het is slechts een van de vele klachten bij de chronische en ernstige multisysteemziekte ME.

Rosa

Foto: ME Centraal

Advertenties

Een gedachte over “Synoniemen voor het woord uitgeput

  1. Inderdaad, zelf leg ik het uit aan mijn omgeving dat mijn kracht zo uitgeput raakt van alle verschillende klachten dat pijn ondraaglijk is en mijn lichaam simpelweg niet meer kan en wil functioneren. Liggen op bed is geen keuze van even rusten, het is pure noodzaak om het volgende stukje van de dag af te kunnen. Met soms, gelukkig, een moment dat ik nog even erbij kan zijn, aanwezig. .. “Hallo, ja ik ben er.. Het feit dat ik hier ben geeft aan dat ik deze constante aanval op mijn functioneren net voldoende af kan. Met hulp van de nodige extra pijnstilling. Nee, ik voel mij nog steeds niet goed… Ik kan niet al te lang blijven, nee ik hoef geen hapjes wat drinken is genoeg. Als ik thuis ben moet ik daar de komende dagen lichamelijke boete voor doen…. Ja, dat heb ik op dit moment er voor over… Ik leef nu dit moment bij jou met de gezelligheid zoals we altijd samen hebben gehad… Ik hoop dat we deze momenten nog vaak mogen beleven… Ja ik hoop ook dat docters nu eindelijk eens een doorbraak mogen aankondigen met medicatie waar we al zolang op wachten… Bedankt voor je meeleven tot gauw … Zal proberen dat er niet zolang tijd tussen zit als deze keer… Ja we houden contact…”.💖

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s